nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2023

Beste mensen:

Soms lijkt het wel een echte zomer, hoewel de regen ook steeds de weg naar beneden weet te vinden. Maar we blijven positief hoor!
In de Rietzanger is inmiddels een warmtepomp geplaatst en daarna is door onze schoonmaak-teams een grote schoonmaak gehouden zodat de Rietzanger weer klaar is voor het nieuwe seizoen.
Zoals in het jaarboekje genoemd zullen per 1 september weer veel activiteiten worden georganiseerd. Maar soms moeten we de datum van die activiteiten wel wat aanpassen. Let daarom goed op onze nieuwsbrief, want daarin worden de juiste data en activiteiten vermeld.
We hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten in de Rietzanger.

ACTIVITEITEN:

Start wekelijkse activiteiten:
Vrijdagmiddag 1 september: start biljartcompetitie
Maandagmiddag 4 september: start line-dance
Maandagavond 4 september: klaverjassen
– Donderdagavond 7 september: start bridgecompetitie.
– Vrijdagmorgen 8 september: eucharistieviering, themaochtend en maaltijd:
We beginnen de ochtend om 09:00 uur met een eucharistieviering en om 10:00 uur komt mevrouw Babette Verdiesen, apotheker in Nieuwkoop, ons iets vertellen over medicijnengebruik bij ouderen.
Aansluitend wordt een zogenaamd “twaalfuurtje” geserveerd. Dat bestaat uit een lekker kopje soep, een broodje kroket, broodjes en een slaatje.
De kosten voor dit “Twaalfuurtje” zijn € 7,50 en u kunt zich tot uiterlijk 5 september aanmelden bij Aart Borst (tel.nr.0172-850263) of via de intekenlijst in de Rietzanger of via de e-mail (marianne.club50plus@gmail.com).

Woensdagmiddag 13 september: bingo

Yvon en Lia zijn weer enthousiast bezig met het regelen van leuke prijzen voor de bingomiddagen en hopen dat zij weer veel bingo-liefhebbers mogen verblijden. U betaalt € 4,00 voor 1 plankje. Voor dat bedrag speelt u 7 of 8 rondjes bingo en krijgt u 2x een kopje koffie of thee. Wanneer u met 2 plankjes tegelijk wilt spelen betaalt u € 3,00 voor het 2e plankje. En weet u iemand die nog geen lid is van Club 50plus maar wel van een gezellig potje bingo houdt?? Neem deze persoon dan gerust mee op woensdagmiddag 13 september.

Woensdagmorgen 20 september: fietstocht

Wij weten nog niet waar de fietstocht ons zal brengen. We laten ons verrassen door Joop en Ton die weer een mooie fietstocht zullen uitzetten voor diegene die mee willen fietsen. Er wordt verzameld op het parkeerterrein tegenover de kerk en om 09:30 uur gaan de fietsers van start. En natuurlijk is er onderweg weer tijd voor een lekker kopje koffie.
Deelname kost € 0,50. Bij slecht weer gaat de fietstocht niet door.

Dinsdagavond 26 september: KEEZEN-avond

Na de zomerstop gaan we ook weer de KEEZEN-avond organiseren. De inloop is vanaf 19:15 uur en we starten met het spel om 19:30 uur. In de Rietzanger ligt een intekenlijst, maar opgeven kan ook via marianne.club50plus@gmail.com of per telefoon (06-53448780). De kosten voor deze avond zijn € 2,00 p.p. en daarvoor krijgt u 2 kopjes koffie of thee.
Het is een “open” activiteit, dus ook niet-leden zijn van harte welkom.

Woensdagmiddag 27 september: modeshow Doorduijn

Op die woensdagmiddag komt Doorduijn weer naar de Rietzanger met hun mooie wintercollectie. De collectie van Doorduijn is mooi en van goede kwaliteit. Een echte aanrader dus. Zij begroeten u dus graag in de Rietzanger en brengen weer hun lekkere goudse stroopwafels mee voor bij een lekker kopje koffie.

Zaterdag 30 september: gemeente activiteit “Nieuwkoop Actief
In het jaarboekje van Club 50Plus staat dat we op 30 september weer een open dag zouden organiseren. Omdat op die datum ook door de gemeente een activiteit wordt georganiseerd (Nieuwkoop Actief), waarbij verenigingen zich kunnen presenteren hebben we besloten om onze Open Dag te laten vervallen en aan te sluiten bij deze activiteit van de gemeente. Deze wordt gehouden bij NSV van 10:00 uur tot 13:00 uur en wij zullen ons daar natuurlijk ook van onze beste kant laten zien.

LEDENADMINISTRATIE:

We mogen weer een aantal nieuwe leden verwelkomen:
– Mevrouw. A.M.G. van Engeldorp Gastelaar-Meinema
– De heer L.H.J. Voorn en mevrouw C.E. Voorn-Pietersen
We hopen deze nieuwe leden vaak te mogen begroeten bij een van onze activiteiten.
Helaas zijn er weer wat leden overleden:
– De heer P. Wendel
– Mevrouw T. Vermeij-de Vos
Wij wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

VAN DE BESTUURSTAFEL:

Tijdens de zomerstop hebben we ook weer een bestuursvergadering gehouden en daarbij kennis gemaakt met een aspirant bestuurslid: mevrouw Liesbeth Nieuwenhuizen-Clemens heeft aangeboden ons bestuur te komen versterken. We zijn heel blij met dit nieuwe bestuurslid en zullen haar in de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering graag voordragen als nieuw bestuurslid.
Ook hebben we Club 50Plus aangemeld bij de Rabobank Club-Support actie. Iedereen meteen rekening bij de RABOBANK kan vanaf 4 tot 26 september stemmen op jouw 3 favoriete clubs. We hopen dat u met velen op onze Club 50Plus willen stemmen. Meer informatie vindt u via deze link Rabo ClubSupport – iedereen verdient een club – Rabobank. De opbrengst van deze actie willen we gebruiken voor het vernieuwen van ons meubilair. We denken daarbij b.v. aan het opnieuw stofferen van de stoelen, schilderen van de muren etc. We gaan binnenkort een plan maken hiervoor en willen dat in 2024 gaan oppakken.

In 2024 bestaat de Rietzanger 30 jaar en dan zijn ook een aantal activiteiten al 30 jaar in de Rietzanger. Daar willen we in 2024 veel aandacht aan besteden, dus we gaan van 2024 een feestelijk jaar maken. We houden u op de hoogte.
In de vorige nieuwsbrief hebben we al aangekondigd dat we per 1 september de prijzen van onze consumpties moeten aanpassen.
Vanaf 1 september worden de prijzen van de consumpties:

– Wijn, bier, 0.0% en radler worden € 2,00
– Frisdranken worden € 1,50

– Per 1 januari 2024 zullen we de prijs voor het lidmaatschap verhogen naar € 15,00 per jaar.

Onze volgende bestuursvergadering is op dinsdag 29 augustus. Heeft u onderwerpen die u aan het bestuur wil voorleggen? Schroom niet en stuur deze naar marianne.club50plus@gmail.com of naar een van de andere bestuursleden.

Op verzoek van het PSGN (Platform Senioren & Gehandicapten Nieuwkoop) informeren wij u hier over de jaarlijkse scoot-mobieldag:
Misschien heeft u het al in uw agenda staan! De jaarlijkse scootmobieldag wordt dit jaar op maandag 9 oktober a.s. georganiseerd. Het evenement vindt plaats in en rond. Het Gemeentehuis aan het Teylersplein 1, 2441 LE Nieuwveen.

Onze aanmelding- en inschrijvingsprocedure is dit jaar iets anders:
Er zijn in het afgelopen jaar veel nieuwe scootrijders in onze gemeente bijgekomen. Zij hebben nog geen scootmobieldag meegemaakt. Zij ontvangen binnenkort een persoonlijke uitnodiging in de bus en moeten zich dan per omgaande aanmelden!
Alle ervaren deelnemers aan eerdere Scootmobieldagen dienen zichzelf aan te melden.
Het aanmelden kan bij Anneke Rothuizen (anneke.rothuizen@gmail.com) bellen kan ook op telefoonnummer 0172 – 408001.
De kosten voor het meemaken van deze dag zijn € 12,50 per persoon
Bij een teveel aan inschrijvingen kan u op een wachtlijst worden geplaatst.
Zo, dit was het wel weer voor dit moment.
We gaan weer enthousiast aan de slag om leuke en gezellige activiteiten te organiseren voor onze leden en Club 50Plus Noorden te promoten in de gemeente Nieuwkoop.

Hieronder vindt u nog wat informatie die wellicht interessant kan zijn:
Aanvragen mantelzorgcompliment 2023 Bent u mantelzorger of ontvangt u mantelzorg? Van 15 juni tot 30 september kunt u weer een aanvraag doen voor een mantelzorgcompliment.

Hoe werkt het?

 • De mantelzorger of zorgvrager kan digitaal een aanvraag doen bij Tom in de buurt via tomindebuurt.nl (zoek op mantelzorgcompliment). Let op: vult u als zorgvrager het formulier in voor uw mantelzorger, zorg dan dat u de gegevens van uw mantelzorger bij de hand hebt.
  De zorgvrager woont in de gemeente Nieuwkoop.
  U kunt als mantelzorger één compliment aanvragen voor één persoon waar u langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week voor zorgt.
  Het mantelzorgcompliment bestaat uit een geldbedrag van maximaal 200 euro.
  Jonge mantelzorgers in de leeftijd van 6 tot 15 jaar kunnen een compliment aanvragen in de vorm van een VVV-cadeaubon ter waarde van 25 euro.
  De deadline voor het aanvragen van een compliment is 30 september 2023.

Meer informatie
Op http://www.tomindebuurt.nl(externe link) vindt u meer informatie. Ook kunt u contact opnemen met Tom in de buurt via 088 9004567 of mailen naar info@mantelzorgcomplimenttomindebuurt.nl.

Op onze website(www.club50plusnoorden.nl) kunt u alles vinden over onze Club 50 Plus Noorden.
email ( rietzangernoorden@hotmail.nl)
Hartelijke groeten en BLIJF GEZOND!!!!
Het bestuur van Club 50Plus Noorden

Ook zo’n gedoe met de computer, tablet of telefoon?

Komt U er zelf niet uit? Geen paniek, zoek hulp!
Seniorweb Nieuwkoop kan U verder helpen. Deze organisatie
zet zich in om ouderen computer-wijzer te maken. Met een
nieuwsbrief, 3 maandelijks tijdschrift en persoonlijke
hulpverlening.
Vrijwilligers staan klaar op de inloopmiddag.
Steeds de eerste maandagmiddag van de maand.
Van 13.30 uur tot 16 uur bent U welkom bij de Kaleidoskoop,
Verbinding 2 te Nieuwkoop.
Zij helpen U met al uw vragen. Zoals: Albert Heijn-app of
WhattsApp gebruiken, uw apparaat onderhouden of het kunnen omgaan met DigiD.
U kunt ook lid worden van Seniorweb. Op bovengenoemde
inloop kunt U een cadeaubon krijgen voor een eerste jaar gratis
lidmaatschap. Klik op seniorenweb en de website opent.
Zie ook de website: www.seniorweb.nl